A czy to nie przypadkiem o Orbisie były zimowe newsy o słabej kondycji finansowej? Chociaż nie wydaje się żeby takiemu kombajnowi było coś w stanie zaszkodzić, zwłaszcza że dużo osób jest przyzwyczajonych do korzystania z ich usług.
A ja od lat jeżdżę z Orbisem i zawsze byłam bardzo zadowolona. W tym roku też jadę, zwłaszcza, że ich ceny są naprawdę niskie a na jakości nigdy się nie zawiodłam.
A czy to nie przypadkiem o Orbisie były zimowe newsy o słabej kondycji finansowej? Chociaż nie wydaje się żeby takiemu kombajnowi było coś w stanie zaszkodzić, zwłaszcza że dużo osób jest przyzwyczajonych do korzystania z ich usług.
Nawet i to nie pomogło.
Orbis wydał komunikat o postawieniu spółki w stan upadłości.
Dobrze, że chociaż mieli wysoką gwarancję bankową...
Dla przypomnienie jedno z najstarszych biur podrózy na świecie!
Zostało założone w 1920 roku we Lwowie, szkoda, że taka chluba polskiej turystyki przechodzi do historii.
Dobrze, że chociaż mieli wysoką gwarancję bankową...
To z tego wszystkiego jedyna pocieszająca informacja.
Szkoda tych, którym skrócono wakacje, ale należy się tym, którzy myślą, że kupując wczasu w All Inclusive za 1400zł płacą realną cene za taki wyjazd. A gdzie zarobek agenta i biura, podatki, vaty etc.
Myślę, że dużym błędem była centralizacja Orbisu i to przyczyniło się do upadku. Kiedy kazdy punkt działa na swoje konto - walczy o wypracowanie jak największego zysku. Kiedy cała kasa idzie do centrali, każdy ma to gdzieś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum