Forum Turystyczne Strona Główna
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Selectours
Autor Wiadomość
Tomasz
Administrator

Wysłany: 2009-09-28, 15:51   Selectours

Jedno z największych i najstarszych biur w Polsce.
Istnieje od 1992 roku.

Przez większość okresu istnienia na polskim rynku specjalizowało się w wycieczkach do Egiptu i Tunezji, ostatnio oferta poszerzona o: Jordanię, Cypr, Djerbę, Teneryfę, Maroko i Turcję.

Wasze opinie.

RobertRadosz 

Wysłany: 2009-11-01, 18:21   

Operator z długim stażem na rynku, dobrą reputacją i ciekawą ofertą. Osobiście byłem w Tunezji i Jordanii, Niesamowite wspomnienia, piękne kraje i świetna obsługa na europejskim poziomie. Ten czas, doświadvczenie na rynku doskonale widać w sposobie organizacji, doborze hoteli (standard, jakość, lokalizacja, cena). Muszę przyznać, że to chyba jedno z moich ulubionych biur i staram się je polecać bo zwieść można się na każdym, ale pozytywnie zaskoczyć już na niewielu.

chcewypoczac

Wysłany: 2009-11-28, 08:52   

RobertRadosz napisał/a:
Operator z długim stażem na rynku, dobrą reputacją i ciekawą ofertą. Osobiście byłem w Tunezji i Jordanii, Niesamowite wspomnienia, piękne kraje i świetna obsługa na europejskim poziomie. Ten czas, doświadvczenie na rynku doskonale widać w sposobie organizacji, doborze hoteli (standard, jakość, lokalizacja, cena). Muszę przyznać, że to chyba jedno z moich ulubionych biur i staram się je polecać bo zwieść można się na każdym, ale pozytywnie zaskoczyć już na niewielu.

popieram

Elza 

Wysłany: 2010-04-07, 12:13   

Byłam z Selectoursem w Tunezji i to był najgorzej zorganizowany wyjazd na jakim byłam. Byliśmy na tydzień, a rezydent przychodził tylko raz w tygodniu, więc żeby umówić sie na wycieczkę trzeba było dzwonić!!! Rezydent opiekował się kilkoma hotelami w kilku róznych miastach (!!), więc zrozumiałe, ze nie miał dla nas czasu. Mieliśmy być na 7 dni, ostatniego dnia wyjazd o 16, więc jeszcze całe przedpołudnie chcieliśmy spędzić na basenie, ale w ostatniej chwili (dobrze, że zdążyliśmy się spakować) pojawiła się informacja, że transfer na lotnisko jest lekko po północy (data powrotu jest taka sama jak na umowie, więc nie mieliśmy o co walczyć). Dobrze, że nie wybraliśmy się na całonocną imprezę gdzieś, bo byśmy nawet nie wiedzieli, że mam wylot. Nie dostaliśmy informacji o której jest dokładnie odlot, tylko o której przyjeżdża transport na lotnisko, a kiedy zapytałam się cudem odnalezionej pilotce na lotnisku to jeszcze próbowała na mnie nawrzeszczeć, że nie wiem. Na lotnisku zaopiekowali się nami piloci innych biur podróży, bo na naszych pilotów nie było co liczyć.
NIGDY WIĘCEJ! Studenckie wyjazdy były lepiej zorganizowane niż ta parodia biura podróży.

Tomasz
Administrator

Wysłany: 2010-09-14, 13:20   

Z dniem 14.09 Selectours ogłosiło upadłość.

Trochę się zdziwiłem, zwłaszcza po tym, że dod ostatniego dnia biuro wysyłało oferty Last Minute, które zresztą wcale tak niskie nie były.

Doświadczenie poprzednich upadków uczy, że upadające biuro zjeżdżają na maksa z cenami, tutaj tego nie było.

Mao 

Wysłany: 2010-09-15, 16:33   

Wow, myślałem, że takie rzeczy już nam nie grożą.
A tu znowu turyści jeden dzień na wczasach i powrót do kraju...

Gość

Wysłany: 2010-09-17, 09:05   

Nietypowy przypadek upadku biura ;)
Pracuje w branży i w tym roku nie sprzedawałem Selectoura dlatego, że ceny mieli... średnie.

Historia poprzednich upadków pokazywała, że kiedy touroperatorzy zaczęli gorzej funkcjonować, masakrycznie zjeżdżali z cenami, mając najlepsze lasty.

Tutaj biuro nie podjęło tego typu działań, co z jednej strony - chwała im za to...

Lamik 

Wysłany: 2010-09-21, 07:07   

Ciekawa sprawa, natomiast nie oszukujmy się, że nie było to wiodące biuro podróży.
Malo, kto kojarzył ich logo, słabo promowane, bez większego szumu.

Beti 

Wysłany: 2010-09-21, 11:26   

Oby jak najmniej takich przypadków.
Moi znajomi zostali sprowadzenie do kraju z Egiptu, wcale nie zazdroszcze, człowiek pracuje na te wczasy cały rok, a potem jeden wielki niewypał.

Odpowiedz do tematu